Dağılmayan biber dolması nasıl yapılır? Evde zeytinyağlı biber dolması tarifi...

Evde pratik ve lezzetli bir yemek yapmak isteyenler için biber dolması tarifi. Hem sağlıklı hem de doyurucu biber dolması nasıl yapılır? İşte detaylar...


  • Oluşturulma Tarihi : 07.03.2024 11:27
  • Güncelleme Tarihi : 07.03.2024 08:27
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Dağılmayan biber dolması nasıl yapılır? Evde zeytinyağlı biber dolması tarifi...

Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan biber dolması, evde yapılan yemekler arasında özel bir yere sahiptir. Özellikle yaz aylarında taze biberlerin sofralara gelmesiyle birlikte, biber dolması tarifi araştıranların sayısı arttı. Bu sevilen yemek, farklı versiyonlarıyla herkesin damak zevkine hitap eder. Peki Biber dolması nasıl yapılır? Zeytinyağlı biber dolması malzemeleri nelerdir? Biber dolması yapımı için tüm detayları sizler için yazımızda derledik.

MALZEMELER:

6 adet biber

1 su bardağı pirinç

1 adet soğan

200 gram kıyma (isteğe bağlı)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Tuz, karabiber, pul biber

2 su bardağı sıcak su

1 limonun suyu

2 adet domates

2 adet yeşil biber

Taze nane veya maydanoz (servis için)

YAPILIŞI

Pirinci yıkayın ve süzün. İnce doğranmış soğanı ve kıymayı bir tavada zeytinyağı ile kavurun. Kıyma kullanmıyorsanız sadece soğanı soteleyebilirsiniz.

Kavrulan kıyma ve soğanın üzerine salçaları ekleyin. Birkaç dakika daha birlikte kavurun.

Kavurulan karışıma yıkanmış pirinci ekleyin ve pirinçler saydamlaşana kadar kavurmaya devam edin.

İçine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. Karıştırın.

Sıcak suyu ve limon suyunu ekleyin. Karıştırın ve malzemeleri kaynatın. Sonrasında altını kısın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Közlediğiniz yeşil biberlerin kabuklarını soyun ve içlerini temizleyin. Biberleri tuzlu suda bekletin.

Dolma içini biberlerin içine doldurun. Eğer biberler çok büyükse ortadan ikiye kesip doldurabilirsiniz.

Biberleri bir tencereye dizin. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştirin. Zeytinyağı gezdirin ve biraz tuz serpin.

Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte biberler yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Sos için domatesleri rendeleyin ve bir tencerede kavurun. Tuz, karabiber ve isteğe göre baharat ekleyin. Sos kaynadıktan sonra pişmeye devam eden biber dolmasının içerisine ekleyin.

Biber dolmasının içi piştikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve biraz dinlendirin.

Ardından pişen biber dolmalarını servis tabağına alın. Üzerine taze nane veya maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

BİBER DOLMASI KAÇ DAKİKADA PİŞER?

Dolmaları, kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler şişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin

BİBER DOLMASI NASIL YUMUŞAK OLUR?

Biber dolmasının harcının içerisinde genelde pirinç veya bulgur bulunur. Bu malzemenin dolmanın içinde sert kalmasını önlemek için, ılık suda bekletip yumuşatmalı ve nişastasından arındırmak için bol su ile yıkamalısınız. Bir gece önceden suda bekletebilirsiniz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ