Sayfa Yükleniyor...
Bugün Mutfak Bahane programında izleyicileri kendine hayran bırakan nefis bir tarif paylaşıldı: Patlıcanlı kapama! Programın şefleri, mutfakta kolayca uygulanabilen ve lezzetiyle sofraları şenlendiren bu tarifi adım adım anlattılar. İzleyicilerin arama motorlarında yoğun ilgi gösterdiği patlıcanlı kapama, evlerde pratik bir şekilde hazırlanabilir ve çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilir. Eğer siz de bu lezzeti denemek istiyorsanız, detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz. Peki, Mutfak Bahane patlıcanlı kapama nasıl yapılır? İşte Mutfak Bahane patlıcanlı kapama tarifi...
Mutfak Bahane programında sunulan patlıcan kapama tarifi, lezzetiyle damakları şenlendirmeye devam ediyor ve internet aramalarında sıkça yer alıyor. Mutfak Bahane patlıcan kapama nasıl yapılır? Bu nefis tarifi evlerinizde kolayca deneyebilir ve sevdiklerinize muhteşem bir lezzet sunabilirsiniz. Patlıcan kapama yapmak için gerekli malzemeleri hazırlayın ve işte size tadı damakta kalan patlıcan kapama tarifi...
Gastronomi dünyasının merakla beklenen tariflerinden biri olan patlıcan kapama, sofralara lezzet ve görsellik katmaya devam ediyor. Kolayca hazırlanabilen ve enfes tadıyla damakları şenlendiren bu tarif, Mutfak Bahane programında izleyicilerle buluştu. Programın deneyimli şefleri tarafından adım adım anlatılan patlıcan kapama tarifi, evlerde pratik bir şekilde uygulanabilir ve çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilir. İşte yoğun ilgi gören patlıcan kapama tarifi...
2 tane patlıcan
Dereotu
1 tane domates
1 tane sarımsak
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tane patates
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Nane
Garnitür
Kaşar peyniri
1. Patlıcanları yıkayın ve uzunlamasına ince dilimler halinde kesin.
2. Tuzlu suda 10-15 dakika bekletin, ardından suyunu sıkarak hafifçe kurulayın.
3. Bir tavada ya da ızgarada patlıcan dilimlerini hafifçe kızartın.
4. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın, domatesi de küp küp kesin.
5. Bir tencerede yağı kızdırın, soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar soteleyin.
6. Üzerine salçayı ekleyip kavurun, ardından doğranmış domatesleri ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin.
7. Patatesi küp küp doğrayıp ekleyin, tuz, karabiber, pulbiber ve nane ile tatlandırın.
8. İyice karıştırıp suyunu ekleyin, kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.
9. Pişen karışımı ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
10. Patlıcan dilimlerini düz bir zemine yayın, üzerlerine hazırladığınız iç harçtan sürün.
11. Her bir patlıcan dilimini rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine dizin.
12. Üzerlerine garnitür ekleyin ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
14. Sıcak olarak servis yapın, dilerseniz üzerine taze doğranmış dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ