Sayfa Yükleniyor...
Bugün Mutfak Bahane programında izleyicileri kendine hayran bırakan nefis bir tarif paylaşıldı: Tarçınlı çörek. Programın şefleri, mutfakta kolayca uygulanabilen ve lezzetiyle sofraları şenlendiren bu tarifi adım adım anlattılar. Ayrıca, izleyicilerin arama motorlarında yoğun ilgi gösterdiği tarçınlı çörek tarifi de programda yer aldı. Evlerde pratik bir şekilde hazırlanabilen ve çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilen bu tarif, izleyicilerin beğenisini kazandı. Peki, Mutfak Bahane tarçınlı çörek nasıl yapılır? İşte Mutfak Bahane tarçınlı çörek tarifi...
Mutfak Bahane programında sunulan tarçınlı çörek tarifi, lezzetiyle damakları şenlendirmeye devam ediyor ve internet aramalarında sıkça yer alıyor. Mutfak Bahane tarçınlı çörek nasıl yapılır? Bu nefis tarifi evlerinizde kolayca deneyebilir ve sevdiklerinize muhteşem bir lezzet sunabilirsiniz. Tarçınlı çörek yapmak için gerekli malzemeleri hazırlayın ve işte size tadı damakta kalan tarçınlı çörek tarifi.
1 çay bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı ılık su
2,5 tatlı kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
3-4 su bardağı un
İç Dolgusu İçin:
Tahin (1 su bardağı, 1 parmak eksik)
Toz şeker (1 çay bardağı)
Ceviz, iri kıyılmış (1 avuç)
1. Hamuru Hazırlama:
- Unun bir kısmını derin bir kap içerisine alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
- Ilık su, ılık süt, toz şeker ve instant mayayı ekleyin. Karıştırarak mayanın aktifleşmesi için birkaç dakika bekleyin.
2. Yoğurma:
- Kalan malzemeleri (sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, tuz ve yumurta) ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Unun kalanını da yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini örtüp, ılık bir ortamda yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakın.
3. İç Dolgusu Hazırlama:
- Bir kase içerisinde tahin ve şekeri karıştırın.
4. Hamuru Açma:
- Mayalanan hamuru unlanmış bir yüzeye alın ve merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
- Açtığınız hamurun üzerine tahin ve şeker karışımını sürün. Üzerine iri kıyılmış ceviz kırığını serpin.
5. Rulo Yapma:
- Hamuru rulo şeklinde sarın.
- Ruloyu 1-2 parmak eninde kesin.
6. Pişirme:
- Kesilen hamur dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika, altın rengini alana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
HABER MERKEZİ