Gelinim Mutfakta elma dolması tarifi! Gelinim Mutfakta elma dolması nasıl yapılır?

Evlerimize keyif ve lezzet taşıyan yarışma Gelinim Mutfakta, izleyicileri bir kez daha büyüleyici tatlar ve ustalık dolu sunumlarla ekrana kilitlemeye devam ediyor. Bugün ekranlara yansıyan bölümde, gelinlerin yaratıcılığı ve ustalığı, adeta bir tatlı rekabete dönüştü. Mutfakta ustalıkla çalışarak hazırladıkları elma dolması tarifleriyle jürinin ve izleyicilerin takdirini kazanan gelinler, izleyicilere unutulmaz bir lezzet şöleni yaşattı. Peki Gelinim Mutfakta elma dolması nasıl yapılır? İşte merak edilen elma dolması tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 23.05.2024 12:00
  • Güncelleme Tarihi : 23.05.2024 09:18
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta elma dolması tarifi! Gelinim Mutfakta elma dolması nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarında her gün mutfak tutkunlarıyla buluşan Gelinim Mutfakta yarışması, bugünkü bölümüyle izleyicilere unutulmaz bir lezzet şöleni yaşattı. Elma dolması tarifiyle yarışan gelinler, mutfakta ustalıklarını konuşturarak izleyicileri ve jüriyi büyüledi. Gün boyunca 10 altın bileziği için kıyasıya bir mücadeleyle birlikte elma dolmasının en lezzetli halini sunmak için yarışan gelinler, çeyrek altın ödülü için de rekabet etti. Modern bir dokunuşla elma dolması harmanlayan gelinler, jüriyi ve izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Her biri özenle hazırladıkları elma dolması ile adeta birer şef gibi mutfakta ustalıklarını sergileyen gelinler, izleyicileri ekrana kilitlemeyi başardılar. Yaratıcılıkları ve hünerleriyle gün boyu konuşulan bir konu haline gelen yarışmacılar, Gelinim Mutfakta'nın heyecan dolu atmosferini zirveye çıkardılar. Peki Gelinim Mutfakta elma dolması nasıl yapılır? İşte elma dolması tarifi...

ELMA DOLMASI TARİFİ

Gastronomi dünyasının lezzetli yolculuğunda dikkat çeken bir tarif: Elma dolması. Geleneksel lezzetler arasında özel bir yere sahip olan elma dolması, sofralara nostaljik bir tat katıyor. Hem görsel olarak şık sunumuyla hem de lezzetiyle damakları şenlendiren elma dolması, evlerde kolaylıkla hazırlanabilir. İçerisindeki malzemelerle zenginleştirilen elma dolması, her damak zevkine hitap ediyor. İşte elma dolması tarifi...

Malzemeler:

- 4 adet kırmızı elma

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 paket vanilin

- 2 çay kaşığı tarçın

- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

- 1/2 çay bardağı kuru üzüm

Hamuru İçin:

- 200 gram tereyağı

- 1,5 su bardağı un

- 1/2 su bardağı toz şeker

- 1/2 çay bardağı esmer şeker

- 1/2 çay kaşığı tuz

ELMA DOLMASI NASIL YAPILIR?

Elmaları üst kısmından 1 parmak kalınlığında kesin ve içlerini oyup rendeleyin. Rendelenmiş içleri bir kenarda pişirmek üzere saklayın. Bir tavada tereyağını eritin ve rendelenmiş elma içlerini üzerine ilave edin. Toz şeker, vanilin ve tarçını da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Elmalı harç suyunu çektikten sonra dövülmüş ceviz ve üzümü de ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.

Hamuru için; tereyağı, un, toz şeker, esmer şeker ve tuzu yoğurun. Parçalı bir hamur olduğunda tam kıvamında demektir. İçleri oyulmuş elmaları bir fırın kabına yerleştirin. Elmaların içerisine hazırladığınız harçtan doldurun. Hazırladığınız hamurdan birer avuç elmaların üzerine kapak yapın. 180 derece fırında 25 dakika pişirin ve dilediğiniz çeşit dondurma ve toz tarçın ile servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ