Sağlık Haberleri

Cildiniz sinyal veriyor olabilir: Yaz sonrası cilt check-up’ını ihmal etmeyin
  • 23.09.2025 15:16

Cildiniz sinyal veriyor olabilir: Yaz sonrası cilt check-up’ını ihmal etmeyin

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Tuğçe Özkapu, yaz sonrası dönemde cildin hassaslaştığına dikkat çekerek, sağlıklı bir yaşam için cilt check-up’ının önemini vurguladı. “Cildimiz de kalbimiz kadar özen ister” diyen Özkapu, yılda en az bir kez dermatolojik muayene yapılması gerektiğini söyledi.

Bağışıklığınızı kış meyveleri ile güçlendirin
  • 21.09.2025 15:04

Bağışıklığınızı kış meyveleri ile güçlendirin

Kış mevsimi, soğuk havalarla birlikte bağışıklığın güçlendirilmesi gereken bir dönemdir. Mevsiminde taze tüketilen kış meyveleri ise sağlığımızı korumak, enerji vermek ve sindirimi desteklemek için doğal birer kaynaktır. Peki kış meyveleri nelerdir? İşte detaylar…

Türkiye’de tip 2 diyabet artıyor: Şeker tüketimi dünya ortalamasının üzerinde
  • 18.09.2025 10:32

Türkiye’de tip 2 diyabet artıyor: Şeker tüketimi dünya ortalamasının üzerinde

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Can Akçura, Türkiye’de Tip 2 diyabet vakalarının hızla arttığını belirtti. Dr. Akçura, “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre kişi başına yıllık şeker tüketimi dünya genelinde yaklaşık 24 kilogram. Türkiye’de yaptığımız araştırmalarda ise bu miktarın 2024 verilerine göre 35 kilogram olduğunu gördük. Yani dünya ortalamasının oldukça üzerindeyiz” dedi

İzmir’de çöpler salgın riski taşıyor
  • 18.09.2025 09:19

İzmir’de çöpler salgın riski taşıyor

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. M. Tuğrul Şahbaz, İzmir’de belediye işçilerinin grevi nedeniyle toplanmayan çöplerin, salgın hastalık riski başta olmak üzere ciddi halk sağlığı sorunlarına yol açabileceğini belirtti

Sağlıklı kahvaltı ne zaman yapılır?
  • 16.09.2025 17:07

Sağlıklı kahvaltı ne zaman yapılır?

Güne erken kahvaltıyla başlamanın yalnızca sağlıklı bir alışkanlık değil, aynı zamanda ömrü uzatabilecek bir etken olduğu ortaya çıktı. İngiltere’de yaklaşık 3 bin yetişkin üzerinde yapılan uzun vadeli araştırmaya göre, kahvaltının her saat gecikmesi, ölüm riskini artırabiliyor.