Sayfa Yükleniyor...
Küçükten büyüğe herkesin severek yediği ekler, harika kremasıyla çay saatlerinize keyif katacak. Pastanelerin vazgeçilmez ekler pastasını artık evlerinizde kolaylıkla yapabileceksiniz. İşte, pratik ekler pasta tarifi...
Ev yapımı ekler, pastanelerde sunulan şık ve lezzetli tatlıların evde kolayca hazırlanabilen versiyonlarından biridir. İçi krema dolu ve çikolata sosuyla kaplanmış olan bu tatlılar, özel günlerde veya günlük hayatta keyifli bir tatlı molası için mükemmel bir seçenektir. Bizde sizler için kolay ekler tarifini sizler için hazırladık. İşte ev yapımı ekler tarifi…
EKLER MALZEMELERİ NELERDİR?
KREMA İÇİN
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2 su bardağı sıcak su (hamur için)
HAMURU İÇİN
1 su bardağı su
Yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
Erimiş çikolata (süslemek için)
YAPILIŞI
Kreması için, un, toz şeker, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın. Sütü ekleyerek iyice karıştırın.
Malzemeler kaynamaya başlayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ardından ocağın altını kapatın ve kremayı soğumaya bırakın.
Hamuru için, su ve tereyağını bir tencerede kaynatın. Kaynayan suyun içine unu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
2-3 dakika kadar pişirdiğiniz hamuru ocaktan alıp 10 dakika kadar soğumaya bırakın.
Hamur soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle çırpın ve kıvam almasını sağlayın.
Hamuru buzdolabı poşetine yerleştirin ve yağlı kağıt serili tepsiye sıkarak şekil verin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Pişen eklerleri soğumaya bırakın.
Eklerler soğurken krem şantiyi hazırlayın ve krema ile karıştırın.
Hamurları bir bıçak yardımıyla kesip içlerine hazırladığınız kremayı sıkın.
Son olarak erittiğiniz çikolataya ekler pastalarınızı batırın ve servis edin.
Afiyet olsun!
Önceden ısıtılmış 180 derece (alt-üst) fırın ayarında hamurlar 40-45 dakika pişirilir.
EKLER TARİFİNİN PÜF NOKTALARI
Tereyağınızın mutlaka oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Hamura pürüzsüz bir şekilde karışması güzel bir hamur elde etmenizi sağlayacaktır.
Doğru pişirme sıcaklığını elde etmek başarının anahtarıdır. Önce yüksek ısıya getirmek hamurun kabarmasını ve krema için boşluk oluşmasını sağlar.
Çikolatanızı ısıya dayanıklı bir kapta da eritebilirsiniz.
HABER MERKEZİ