Sayfa Yükleniyor...
Doğum günü için masraf yapmanın dindeki yeri nedir?
Sigara içmemek hususunda yemin edip bu yeminini bozanın hükmü nedir?
İslam dininde namaz için özel bir kıyafet yoktur. Tesettürü sağlayan teni gösterecek derecede ince, şeffaf ve vücut hatlarını belirtecek derecede dar olmayan her temiz elbise ile namaz kılmak caizdir.
İslam'da bekar kalmak caiz mi?
Babası ile ilgilenmeyen evladı mirastan mahrum etmek caiz mi?
İsra ve Miraç nedir ve nasıl oldu?
Öldükten sonra hangi hususlar kişinin amel defterini tekrar açtırır?
İpekten yapılmış gömleği giymek caiz mi?
Boşanma halinde çocukların nafakalarından sadece baba mı sorumludur?
Gerçek şehitlik inanmayanlara karşı sırf Allahın dini ve onun rızası için savaş meydanında savaşırken öldürülen Müslümana verilen bir unvandır ki gerçek şehitlik de budur. Bu kısım insanlar Kuranın ifadesi ile diri olup ölmemiş kimselerdir ama biz bunun farkında değiliz. Bu şehitler ahirette cennetlik olup Müslümanlara şefaat edecek müminlerdir.
İstihare namazı niçin kılınmakta ve bu namazdan sonra görülen rüya ile amel edilir mi?
Sigara içmemek hususunda yemin edip bu yeminini bozanın hükmü nedir?
Besmele ekmeğimizin bereketi ve her hayırlı işin başı olduğundan her başladığımız hayırlı işe besmele ile başlamalıyız. Yemek yemek, su içmek, ya da buna benzer bir takım nimetlerden istifade ederken de Müslüman besmele ile başlamalıdır. Zira besmele ile başlamadığımızda şeytan da o yemeğe ya da nimete ortak olmaktadır. Besmele ile başlanan yemeğe ise şeytan yaklaşamamaktadır. Nitekim sevgili Peygamberimizin hazır bulunduğu bir ortamda sahabenin birisi yemek yerken besmeleyi çekmeyi unuttu. Besmeleyi çekmeyi unuttuğunu hatırlayınca besmeleyi çekti. Rasulüllah Efendimiz de tebessüm ettiler. Sebebi sorulunca Efendimiz: Besmelesiz yemeğe başlayınca, Şeytan da onunla yemek yiyordu. Besmeleyi okuyunca; şeytan yediklerini istifra etti. Buyurdular.
Cenazenin yıkanması ve namazının kılınması farz-ı kifayedir. Yani birkaç kişinin bu cenazeyi yıkaması diğer Müslümanlardan bu görevi düşürmektedir.
Belalar ve musibetler kader midir?
Sol kulak çınlarsa kötüye yormak mı gerekir?
Müslüman kimse, küfre götüren günahları işlemedikçe dinden çıkıp kâfir olmaz. Yani kişi tasvip etmediğimiz halde namaz kılmamakla, oruç tutmamakla veya içki içmekle Kafir olmaz. Çünkü İslama göre Müslüman günah işlemekle imandan çıkmaz.
Trafik kazasında ölen kişi eceliyle mi ölmüştür?
İslam dini kadınların dış görünüşlerine daha çok önem verdiklerini ve süslenmeye eğilimlerinin erkeklerden daha fazla olduğunu göz önüne alarak, süslenmenin vazgeçilmez bir aracı olan ziyneti (altın, gümüş, mücevher veya âdi maddelerden yapılmış süs eşyasını) kadınların kullanmalarına izin veriyor.
Kişi çocuğunun ismini değiştirdiğinde kurban kesmek zorunda mı?
Katil kimsenin katilliğinden dolayı imanı zarar görür mü?
İslâm'da, Peygamber Efendimizin sünnetinde ve İslâm âlimlerinin tatbikatında ölünün yedinci, kırkıncı, elli ikinci gecesi gibi bir âdet ve ibadet şekli yoktur.
Kur'ân'ın toplanması, mushaf hâline getirilmesi demektir. Hz. Peygamber 'e inen âyetler; ince ve yassı taşlara, kaburga kemiklerine, derilere, kağıtlara, hurma dallarına vb. şeylere yazılıyor ve muhafaza ediliyordu. Âyetler, inmeye devam ettiği için Peygamberin sağlığında Kur'ân, mushaf haline getirilmemişti.
Beyni ölmüş olan kimsenin hayatına son vermek caiz mi?