1
Dr. Deniz Arslan
İlkses Gazetesi Yazarımız

Dr. Deniz Arslan

Yazarın Köşe Yazıları

Bisiklet ve Köpek

Facebook arkadaşlarım sağ olsun.


Erkeksiz Bir Dünya: Ohhh

Bundan sonra tüm yazılarımı kadınlar için yazacağım. Gördüğüm kadarıyla erkeklerin benim yazımı pek okudukları yok. Çünkü yorumların ya da eleştirilerin çoğu kadınlardan geliyor. Tabi ‘cinsler arası kıskançlık’ hastalığı ya da ‘Ulan bu adam bile ünlü oldu ben olamadım’ düşüncesiyle erkekler benim yazılarıma ilgi göstermiyor olabilir.


KİME BAKIYORSUN SEN!

Sudanda beraber çalıştığım Türk tarihinin en büyük cerrahlarından biri olan arkadaşım Erdinç Kınalı’nın İzmir Bayındır’a tayini çıktı.


Kadınlar ve Aşk - 2

‘Kadınlar ve Aşk’ başlıklı yazı son zamanlarda en çok ilgi çeken yazılardan biriydi. Facebook sayfamda yazının kahramanı genç kızımız ile ilgili çok yorum yapıldı. Yorum yapmaktan çekinenler ya da ‘sürekli Deniz Arslan’ın, ‘Kadınlar ve Aşk’ yazısına yaptığın yoruma falanca kişi de yorum yaptı’ diye sık sık bildirim almak istemeyenler özelden mesaj attılar. (Bu arada iki tane facebook adresim olduğunu hatırlatır, birinde yorum ve beğeni göremeyenlerin diğer adrese bakmalarını rica ederim.)


GÜZEL VE AKILLI BİR KADIN

Geçtiğimiz gün bir kadınla yemeğe çıktım. ‘Kardeşim senin özel hayatından bize ne?’ diye kızmayın hemen. Neticede yazarlıkta belli bir süreyi aştım ve sizinle de bir yere kadar samimi olduk. Artık yavaştan özel hayata girmemizin bir sakıncası yok diye düşünüyorum. Ben öyle Ertuğrul Özkök gibi Tansu Hanımla yediğim içtiğimden ya da Serdar Turgut gibi Red Light District’te gittiğim mekandaki maceralarıma girmeyeceğim. Ama sonuçta biz yazarlar biraz da hayattan besleniriz. Bu nedenle yaşadıklarımız, gördüklerimiz, yediklerimiz ile ilgili arada da olsa bir şeyler yazmamızı makul karşılayacağınızı umuyorum


Kadınlar ve Aşk

Dün uzun süredir görmediğim bir arkadaşım aradı. ‘Hocam yarın ne yapıyorsunuz?’ diye sordu. Çeşme’de Plaj Voleybolu Turnuvası vardı ve izlemeye gidecektim. Eski bir voleybolcu olan arkadaşım gelmek istediğini söyleyince sabah kahvaltı sonrası erkenden yola çıktık.


Her devrin bir modası var

İnsanlar bu kadar mı sahte? Duygular bu kadar mı yüzeysel? Sevgiler bu kadar mı yalan?


Vur patlasın, çal oynasın

Bazen sadece oturup televizyon seyretmek istiyorum.


Ezidi, Süryani ve Müslüman

Geçenlerde yazdığım ‘Müslümanlık bu mu?’ başlıklı yazımızda yüzde 99.2’ si Müslüman olan ülkemizde yaşanan bu nefret temelinde gelişen olayların dinimiz İslam ile bağdaşmadığını, Kur’an-ı Kerimden ayetlerle açıklamaya çalışmıştım.


HER İLE BİR SAHA

Futbol ile ilgili yazdıklarımız beklediğimiz kadar da ses getirmedi.


ANKARALI NAMIK

Haberi Facebook sayfamda bir arkadaşımın yazısı ile öğrendim.


HABERLER VE ASGARİ ÜCRET

Akşam işten geldim. 


ÇOK BÜYÜK BAŞARI

‘Her şey para için’ başlıklı yazımız çıktıktan sonra okuyucular ikiye ayrıldı. Bir kısmı ‘Abi iyi bir konuya değinmişsin. Biz 500 bin Avro verecek kadar zengin değiliz’ diye destek verici mesajlar attı.


HER ŞEY PARA İÇİN

Çok kızgınım.


LEVENT KIRCA

Levent Kırca vefat etti. Allah rahmet etsin. İyi insandı. Her şeyden önce ‘insan’dı.


İKİYÜZLÜ İNSANLAR

Adam bir doğa aşığı. Senenin büyük kısmını dağlarda, ovalarda, çadırında geçiriyor.


MÜSLÜMANLIK BU MU?

Diyanetin verilerine göre Türkiye’nin yüzde 99,2’si Müslüman.


DARFUR VE ANKARA

Ülkenin gündemine yetişmek mümkün değil. Mardin Savur’dan çıkarak ‘Akıllılık’ edip Amerika’ya kaçan ve orada Nobel ödülü alan Aziz Sancar ile ilgili birkaç yazı yazmıştım. Dün yayınlanan ‘Nobel ve Düzen’  yazımızda ülkemizden de Nobel ödülü alabilecek çalışmacıların çıkması için çözüm önerilerimizi sıralamıştık.


Keşke orada yaşasaydım

Yani ne yazacağını bilemiyor insan bazen. Bu gün de o günlerden biri işte.


Nobel ve düzen

‘Üniversitelerimizden neden Nobel çıkmaz’  konusunda yazıları yazınca üniversiteden bazı arkadaşlarımız bize serzenişte bulundu.


BİZDEN NOBEL ÇI-KA-MAZ!

‘Neden Türkiye’den Nobel Tıp ödülü alan çıkmaz’ konulu yazımız çok tuttu. Bizde devamını yazalım dedik.


ÜNİVERSİTELERİMİZ VE NOBEL

Eylül’ün 22’sinde yazdığımız ‘Sonuç; Sıfır’ başlıklı yazımızda ülkemizde 84 tane Tıp fakültesi ve binlerce Profesör olmasına rağmen Nobel Tıp ödülünü bu güne kadar neden alamadığımızı irdelemiştik. O yazıda Üniversitede bir asistanın ‘hocalığa’  yükselmesinin hangi yollardan geçtiğini yazmış genç meslektaşlarıma bir nevi ‘klavuz’ hazırlamıştım.


KOMİK ERKEK Mİ? ŞAİR ERKEK Mİ?

‘Kadınlar ne ister?’


YAZDIKLARIMDAN ÖĞRENDİĞİM

İlginç bir ülkedeyiz. Bir şeyler yazarsın başın belaya girebilir.